neděle 25. června 2017

Kefírový jahodový dort

Máme tady jahodovou sezonu (taky ji tak milujete??) :) Jahody všude, kam se člověk podívá! Tak jsem zapřemýšlela, co dobrého z nich vytvořit a vznikl tento jednoduchý jahodový dortík, který je příjemným osvěžením, když ho vytáhnete vychlazený z ledničky:)



KEFÍROVÝ JAHODOVÝ DORT

Potřebujeme: 50 g kokosové mouky
                      90 g špaldové mouky
                      300 ml kefíru
                      20 ml kokosového oleje
                        1 lžička jedlé sody
                       1/2 lžičky skořice
                       sladidlo dle chuti (já osladila vanilkovými Flavdrops)

Krém:            500 g tvarohu (používám Pilos)
                       100g Milko řeckého jogurtu
                       300 g jahod
                       sladidlo dle chuti
                       pár kapek limetkové šťávy
                     



Postup: Smícháme suché ingredience - oba druhy mouky, sodu, skořici. Přidáme kefír, olej a sladidlo a je-li to nutné, doředíme těsto trochou vody, aby nebylo příliš hutné. Formu o průměru 22cm vymažeme kokosovým olejem, vysypeme špaldovou moukou a vlijeme těsto. Pečeme cca 25 min na 170C . Po vyjmutí z trouby dort vyklopíme z formy dnem nahoru, aby se hezky srovnal. Jakmile vychladne, vrátíme ho do formy a vytvoříme krém. Jahody rozmixujeme a případně dosladíme dle chuti (opět jsem použila flavdrops, ale můžete osladit čím máte rádi - stevie, sirupy, cukropur, záleží na vás a na vašem uvážení - anebo také nemusíte doslazovat vůbec :)). Tvaroh s jogurtem vyšleháme a vmícháme rozmixované jahody. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a necháme dortík odpočinout v lednici.


Dobrou chuť!
J.

Žádné komentáře:

Okomentovat