čtvrtek 1. června 2017

Moje TOP suplementy a laskominy v kuchyni

Bez všech těch potravinových doplňků se hravě obejdeme, ale jakmile tomu člověk jednou propadne, už si těžko dokáže představit svůj jídelníček bez nich :)

Co zachutnalo mě a čím se tedy pravidelně zásobuji?

PROTEIN

Svůj první protein, jsem si koupila cca dva roky zpátky,  kdy jsem si poprvé najela na nějaký ten fitness eshop, abych omrkla, co vůbec nabízí (neměla jsem o tom opravdu do té doby absolutně žádnou představu). Byl od značky THE PROTEIN WORKS a chutnal mi moc, vyzkoušela jsem pak ještě několik dalších příchutí a zklamaná jsem nebyla z žádné. TPW mám celkově moc ráda, vyhovuje mi od nich vlastně vše, co jsem měla možnost zkusit :) Samozřejmě jsem se neubránila zaexperimentovat i s klasikou MY PROTEIN, kde vidím velkou výhodu v tom, že proteiny dělají ve velikém množství příchutí, což je skvělé především když je chcete využívat při pečení nebo dochucování vašich jídel. Na výběr mají od nejmenšího balení (250 g ) až po velké 5ti kilovky. Osobně mám ráda vzorky proteinů a menší balení, abych tak mohla vyzkoušet víc příchutí (a ano, já je rozhodně dost využiju i při pečení). Když jsem před několika týdny hledala protein, do kterého bych chtěla zainvestovat a pořídit velké balení, úplně mě dostal SCITEC. Pro mě do té doby značka neznámá, žádnou zkušenost jsem s ní až do letošního jara neměla, podle kladných recenzí jsem koupila pár vzorků proteinů a chutnaly mi naprosto všechny. Jsou prostě luxusní, miluju je!!! Protein si dávám vždy cca půl hodinky po cvičení a jak už jsem psala výše, často je využiju i při pečení :)




SLADIDLA

Mezi mé favority určitě patří Flavdrops od MY PROTEIN. Malý sladký zázrak, který vám ušetří spoustu kalorií, ale dodají super chuť každému sladkému pokrmu či nápoji. Vyrábějí se v mnoha příchutích (moje TOP - vanilka, javorový sirup, mocha) a stačí opravdu pár kapiček, takže na pohled malinké balení vydrží vážně dlouho. Dál jsem už přes dva roky věrná Sugar-free syrupu (dříve My syrup) také od MY PROTEIN. Nejvíc mi chutná příchuť Butterscotch. Podobné sladidlo jsem si dřív kupovala i od TPW, ale v poslední době je u nás už hůř k sehnání. No a na závěr se samozřejmě dostávám k všemi milované a u nás poměrně nové značce - BODYLAB. Jejich Zero Toppingy jsou chuťově opravdu vynikající, i když po prostudování složení zjistíme, že zase tak úplně "zero" to není. Ale na ranní kaši nebo palačinky je to mňamka. Ochutnala jsem jich opravdu dost a mezi mé TOP patří příchutě - čoko+banán, bílá čokoláda, slaný karamel a kokos.



PALAČINKY A KAŠE

Palačinky i kaše, to je moje srdcovka. A i když si je většinou dělám od základu "domácí", tak občas je fajn dát si pro změnu nějakou skoro "hotovku". Oblíbila jsem si palačinky od PROM-INu. Příchuť čokoláda+kokos mi chutná tak moc, že už mám druhé balení a k dalším variantám jsem se zatím nedostala :) Stejně tak mi od této značky moc chutná kaše, která je ovšem i na mě poměrně sladká (vmíchám jogurt a je dokonalá). Nedávno jsem si pořídila proteinové palačinky od SCITEC (bílá čokoláda+kokos) a jsou luxusní. Od obou značek se palačinky připravují naprosto bez problémů, dělám je na suché pánvi, sypkou směs míchám pouze s vodou a na talíři dozdobím vším, co mám ráda. A třetí, co jsem vyzkoušela a chutnalo mi, byly palačinky od THE PROTEIN WORKS. Kupovala jsem si je bez příchutě, čímž se mi rozšířily možnosti udělat si je i jako slanou variantu a byly též výborné.



BCAA

Neumím si představit, že bych si šla zacvičit bez BCAA. (Co to vlastně je a k čemu jsou dobré se dočtete třeba tady.) Chutnají mi od PROM-IN. Kupodivu nejvíc v příchuti Coca cola, což mě samotnou překvapilo :-D. PROM-IN ale teď vypustil do světa ještě tři letní novinky - grep, broskev a citron+máta, určitě budou stát za vyzkoušení. Já teď ale už několik týdnů používám BODYLAB v úžasné příchuti kaktus+limetka a i když už jsem prakticky na dně balení, vůbec se mi neomrzela. Ideální však je vyzkoušet nejdříve vzorky, pokud ta možnost je. Obě mnou zmiňované značky nabízí spoustu  vzorků, takže paráda.

VITAMÍNY

Z vitamínů jsem věrná značce REFLEX. Každý den si beru multivitamin Nexgen a Omega 3 (abych vykompenzovala nedostatek ryb v mém jídelníčku, i když poslední dobou se vážně snažím ryby jíst víc:)).  

OŘECHOVÁ MÁSLA

To je kapitola sama pro sebe. Někdo je miluje, jiný jim nemůže přijít na chuť (závidím té druhé skupině :-D). S ořechovými másly jsem experimentovala až až a vyzkoušela kde co. Upřímně nejsem moc vybíravý člověk, víceméně by se dalo říct, že mi chutnala téměř všechna máslíčka. Ale pokud mám vypíchnout takové ty pro mě TOP, tak jsou to značky MY PROTEIN (mandlové, kešu i arašídové), PROM-IN (mandlové), R3PTILE (kešu, mandle+bílá čoko+kokos, arašídy+pekanové ořechy) a na závěr to nejlepší, pro mě objev letošního roku - DELICIOUS FIT FOOD BY SILVIE. To je prostě dokonalost dokonalá. Teď řeknu pouze to, že nejvíc miluju jejich mandlové máslo, čisté bez příchutě, ale těmto máslíčkům věnuji určitě v budoucnu celý článek, protože to se prostě do jedné věty nevejde :)

PROTEINOVÉ TYČINKY A CHUŤOVKY

Proteinové tyčinky je lepší neochutnat, protože jakmile vám zachutnají, musíte je mít znovu a znovu! Já osobně jsem začínala na QUEST BAR, které mám dodnes moc ráda a pravidelně si je kupuju. Vím, že oproti jiným značkám, které jsou v dnešní době oblíbené nemají pro někoho úplně tu nej konzistenci a strukturu. Ale mají skvělé složení a když kápnete na čerstvoučkou "questku", je to nebe. Za mě - S´Mores, malina+bílá čokoláda, borůvkový muffin, oreo, dvojitá čokoláda, dýňový koláč, Rocky road a novinka - Mocha chocolate chip. Dál jsem se jako mnoho z vás, zamilovala do OH YEAH ONE tyčinek. Jejich struktura a chuť je prostě pecka. Nejčastěji si kupuju mandlovou a pak také arašídovou, borůvkový koláč, dýňový koláč, skořicovou rolku a moc mi chutnal i čoko narozeninový dort. Novinky - donut a slaný karamel jsou taky výborné, ale borůvkový koláč u mě asi z novinek vítězí. Teď přichází na řadu úžasné BAREBELLS! Kdo ochutnal, tak ví, že tady prostě není co vytknout. Kdo neochutnal, rychle to napravte! Všechny tři příchutě - cookies, kokos i kešu jsou prostě vynikající, moje TOPKA je kokosová (všechno s kokosem ke mně:)).



Všechny tyhle dobroty a doplňky jsou opravdu pouze "doplňky". Neměly by nám nahrazovat pořádné a kvalitní jídlo. Na zpestření jídelníčku jsou vážně fajn. V klasickém marketu už dlouho bez povšimnutí míjím regály se sladkostmi, s brambůrkami a křupkami, se sladkým pečivem nebo nanukovými dorty. Nechybí mi nic z toho a proteinová tyčinka mi jednou za čas vynahradí vše až až.... :)

Krásný den a jídlu třikrát zdar :)

J.

2 komentáře:

  1. Děkuji, Jani, za každý tvůj článek, jsi prostě skvělá...

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Jani, další super článek. Tvůj blog vyloženě hltám. Chtěla bych tě poprosit o radu ohledně proteinu. Již mám pár názorů z okolí a pročtené recenze, ale zajímal by mě i tvůj názor. Chci si pořídit první protein (hlavně z důvodu nedostatku bílkovin ve stravě, takže bych ho chtěla dávat nejen po treninku, ale i třeba během dne jako doplněk nebo i do pečení). Máš nějak tip, který protein vyzkoušet vyloženě jako první? Nabídka je na mě moc široká a složení moc nerozumím. Chtěla bych si rovnou pořídit velké balení skrz cenovou výhodnost.

    OdpovědětVymazat