středa 8. července 2020

Mrkvové řezy s tvarohovým krémem

Potřebujeme: 1 hrnek ovesných vloček
                       1/2 jemně nastrouhané mrkve
                       1/2 lžičky jedlé sody
                       1/2 lžičky skořice
                       1/2 lžičky kakaa
                       1/4 hrníčku oleje (kokosového)
                       1 hrnek kefíru
                        sladidlo dle chuti (erythritol, med, čekankový sirup, vanilkové Flavdrops)
                       500g tvarohu
                       100g bílého jogurtu
                        ovoce a ořechy na ozdobení





Postup: Smícháme suché ingredience - vločky, sodu, skořici, kakao. Přidáme olej, kefír, sladidlo a nastrouhanou mrkev.  Těsto dáme do menší formy vyložené pečícím papírem. Pečeme cca 35 minut na 180C. Na krém si vyšlehámí tvaroh s jogurtem a sladidlem, můžeme přidat trochu vanilky. Vychladlý korpus potřeme krém. Zdobíme ovocem a oříšky, záleží na vás, jaké máte rádi, ale mrkev v kombinaci s vlašskými ořechy je vždycky dobrá volba :)

TIP: Aby měl koláček jemnější strukturu, můžeme část ovesných vloček pomlet na mouku.

Žádné komentáře:

Okomentovat