Máme tady jahodovou sezonu (taky ji tak milujete??) :) Jahody všude, kam se člověk podívá! Tak jsem zapřemýšlela, co dobrého z nich vytvořit a vznikl tento jednoduchý jahodový dortík, který je příjemným osvěžením, když ho vytáhnete vychlazený z ledničky:)
KEFÍROVÝ JAHODOVÝ DORT
Potřebujeme: 50 g kokosové mouky
90 g špaldové mouky
300 ml kefíru
20 ml kokosového oleje
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky skořice
sladidlo dle chuti (já osladila vanilkovými Flavdrops)
Krém: 500 g tvarohu (používám Pilos)
100g Milko řeckého jogurtu
300 g jahod
sladidlo dle chuti
pár kapek limetkové šťávy
Postup: Smícháme suché ingredience - oba druhy mouky, sodu, skořici. Přidáme kefír, olej a sladidlo a je-li to nutné, doředíme těsto trochou vody, aby nebylo příliš hutné. Formu o průměru 22cm vymažeme kokosovým olejem, vysypeme špaldovou moukou a vlijeme těsto. Pečeme cca 25 min na 170C . Po vyjmutí z trouby dort vyklopíme z formy dnem nahoru, aby se hezky srovnal. Jakmile vychladne, vrátíme ho do formy a vytvoříme krém. Jahody rozmixujeme a případně dosladíme dle chuti (opět jsem použila flavdrops, ale můžete osladit čím máte rádi - stevie, sirupy, cukropur, záleží na vás a na vašem uvážení - anebo také nemusíte doslazovat vůbec :)). Tvaroh s jogurtem vyšleháme a vmícháme rozmixované jahody. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a necháme dortík odpočinout v lednici.
Dobrou chuť!
J.
Žádné komentáře:
Okomentovat